Omogućeno je otvaranje d.o.o. , j.d.o.o. i obrta preko aplikacije START

Omogućeno je otvaranje d.o.o. , j.d.o.o. i obrta preko aplikacije START


Naravno da je sam pristup olakšan, te su troškovi smanjeni, no još uvijek postoje institucije koje se pomalo bore s digitalizacijom.

Tako da npr. za otvaranje j.d.o.o. i d.o.o. nakon što dobijete rješenje trgovačkog suda, NKD te mirovinsko i zdravstveno, ostaje još nekoliko stvari za koje čete ipak morati odvojiti svoje dragocjeno vrijeme te se uputiti prema institucijama.

 1. Stvar koja se po zakonu više ne bi trebala koristiti (i dalje potreban) je žig. Za nastavak poslovanja preporuka naša je preporuka da ipak napravite žig i time si olakšate ostalo.
  2. Upis u Registra stvarnih vlasnika je još jedan dodatan upis koji je omogućen preko aplikacije e-građani, no ukoliko ne uspijete potpisati obrazac morati čete se uputiti u Finu. Ne zaboravite, rok za upis je 30 dana od osnivanja.
  3. Otvaranje žiro računa u banci.
  3. Ugovor o najmu poslovnog prostora.
  4. Porezna uprava, dostaviti dokumentaciju za upis u sustav poreznih obveznika bez obzira na to jeste li se odlučili biti u sustavu PDV-a ili ne. Rok za dostavu dokumentacije je 8 dana od otvaranja tvrtke.
  5. Dostava email adrese Sudskom registru u roku od 3 mjeseca od osnivanja društva.

Ovo je početak i nešto što je za svaku djelatnost jednako. Potreban vam je savjet? Slobodno nas kontaktirajte. Tu smo za Vas!